Tvoja Košarica
Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

V košarici ni izdelkov.

Košarica

23. marca, 2022

Pranje superg v pralnem stroju: 5 korakov

Ali pereš superge v pralnem stroju? Superge so noro udobne in pašejo k vsakem outfitu, zato smo prepričani, da jih imaš v asortimanu obutve kar največ. Težava pa je, ker so tiste najbolj trendovske superge … bež ali bele barve! Kaj to pomeni? Da se umažejo čisto prehitro. Namesto, da kupiš nove superge, predlagamo da v vmesnem času lepo skrbiš za njih, seveda, pa da jih tudi ustrezno opereš v pralnem stroju!

Kako zares oprati superge? Ali veš, da jih nekateri kar zalučajo v pralni stroj? No, mi smo med njimi.

Mnogo je vprašanj, ali je to priporočljivo, ali ne. Pralni stroj lahko namreč mehansko poškoduje obutev, material se lahko razbarva, zbledi ali obarva, pa tudi lepilo lahko popusti.

Naš odgovor na to, ali lahko moon superge pereš v pralnem stroju je: seveda. Z ustrezno tehniko.

Spodaj te čaka nekaj korakov, s katerimi boš poskrbela, da se ti superge v pralnem stroju ne bodo uničile.

Pranje superg v pralnem stroju

Poglej specifikacijo materialov

Pomembno je, da v čevlju ni živalskih materialov (usnje, krzno in podobno). Preden se odločiš za pranje čevlja, preveri, ali ne vsebuje teh materialov. Za moon superge lahko zagotovimo, da jih ne vsebuje.

Pripravi obutev

Pred pranjem poskrbi, da odstraniš vezalke in ustrezno očistiš umazanijo s površja obutve. Uporabi staro zobno ščetko in sodo bikarbono (o tem smo že pisali tukaj) in poskusi karseda sčistiti umazanijo. Uporabiš lahko seveda tudi čistilo za čiščenje oblačil. S kombinacijo ročnega čiščenja in pranja v pralnem stroju bodo superge ponovno kot iz škatlice.

Zaščiti obutev

Vezalke pospravi v vrečo iz blaga za pranje perila (ali staro prevleko za blazino), poleg superg pa poskrbi, da bo v pralnem stroju še nekaj tekstila. Najbolje je uporabiti stare brisače ali pa kopalniško preprogo, zato da pranje obutve ne poškoduje centrifuge pralnega stroja.

Pripravi pralni stroj

Ključno je, da superg ne pereš na visokih obratih in pri visokih temperaturah! Svetujemo maksimalno 30 stopinj celzija in ročni program. Tako lahko preprečimo, da se čevelj obarva ali zbledi. Pri pranju lahko uporabiš običajni pralni prašek, vendar se izogni mehčalcu. Kot že rečeno, uporabi majhne obrate centrifuge.

Tako, oprali smo!

Juhuu, uspelo ti je! Obutev je oprana. Najbolje jo je sušiti na zraku in ne neposredno na močnemu soncu, saj lahko zbledi in postane zelo trda. Obutve prav tako ne dajaj v sušilni stroj ali vroč radiator, saj lahko vročina uniči material.

Upamo, da ti je bil blog zapis všeč in uporaben. Javi nam, kako je šlo! V vmesnem času pa preveri, kakšno je stanje v tvoji omari. Če imaš prostor še za kakšne hude superge, veš kam v šoping, kajne? Na moon.si te vse do ponedeljka 28.3.2022, čaka 15% popust na VSE SUPERGE nove kolekcije. Kar pogumno!

BREZPLAČNO DARILO!

Prijavi se na newsletter in pridobi kodo, ki ti prinese BREZPLAČNO darilce ob naslednjem nakupu!
SLEDI NAM ŽE VEČ KOT 
50,000 UPORABNIC
POGOSTA VPRAŠANJA
POGOJI POSLOVANJA
Potrebuješ pomoč?
cartmagnifiercrossmenuchevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram