Tvoja Košarica
Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

V košarici ni izdelkov.

Košarica

4. marca, 2021

KAKO OČISTITI BELE SUPERGE?

Triki za čiste, bele superge še dolgo po tem, ko si jih kupila!

Dekle, tole pa je vprašanje za milijon dolarjev! In ugani kaj? Rešila sem ga. Izbrskala in preizkusila sem nekaj postopkov, ki bodo tvoje bele superge ohranili pri življenju še kar nekaj časa. V prihodnje ni potrebe, da bi živčno razmišljala o tem, ali so bele superge pameten nakup, ali pa ne.

Naj ti razkrijem skrivnost – z ustrezno nego in rednim čiščenjem bodo zdržale ravno tako dolgo, kot tvoje prve allstarke, ki verjetno zaradi lepih spominov še kar tičijo v omari.

Spodaj ti podajam nekaj koristnih napotkov, s katerimi lahko ohraniš svoje superge bele in kot nove, da jih lahko nosiš k svojemu najljubšemu outfitu kar se da dolgo.

1. PREVENTIVA

Najprej je pomembno izpostaviti preventivo. To je ključni del nege ne le belih, pač pa vsakih čevljev! Še preden nove superge sploh natakneš na nogo, jih takoj poprši z impregnacijskim sprejem (najboljši je proti madežem in vodoodporen). Ta preventivni ukrep za zaščito izvajaj vsakih nekaj tednov, da boš superge zavarovala, ne glede kdaj jih nameravaš obuti.

 

2. HITROST

Še en moder nasvet moon.si je, da se navadiš sproti čistiti superge. Morda se ti zdi, da pretiravamo, ampak resno! Kadarkoli vidiš madež, ga poskusi nemudoma očistiti. Tako boš preprečila, da se zažre v material čevlja, prav tako pa jih je najlažje očistiti takoj, ko se umažejo. Dlje, kot boš čakala, težje jih bo povrnti v prvotno stanje. Predlagamo kar mokre robčke, za katere že tako trdimo, da jih mora imeti vsaka punca v torbici! Uporabiš lahko tudi nežno gobico za čiščenje superg.

3. SODA BIKARBONA

Verjela ali ne, soda bikarbona ni odlično sredstvo le za čiščenje kopalniških površin in uravnavanje boleče zgage v telesu, pač pa jo uporabljajo tudi za čiščenje čevljev. Nam je eno izmed najboljših DIY trikov. Glavno sredstvo je tudi stara zobna krtačka in beli kis. Zmešaj eno žličko vroče vode, eno žličko belega kisa in eno žličko sode bikarbone. Sestavine zmešaj, da postane bela »pasta« in se sestavine zmešajo med sabo. S staro zobno krtačko začni nežno drgniti po čevljih, najboljša taktika je krožno ščetkanje. Ko so čevlji prekriti s to pasto, jih pusti zunaj, na beli sončni svetlobi približno 3-4 ure. Čevlje nato speri in posuši. Tako, tvoje bele superge so spet kot nove!

4. ZOBNA PASTA

Če nimaš pri roki sode bikarbone, je odlično čistilno sredstvo za bele superge tudi zobna pasta! Bodi pazljiva, da ni obarvana ali da ni »gelasta« – naj bo navadna bela zobna pasta. Spet boš potrebovala staro zobno krtačko. Podobno kot pri zgornji metodi s sodo bikarbono – zobno pasto nanesi na čevlje in s krožnim ščetkanjem očisti umazane dele. Ko končaš s ščetkanjem, pusti zobno pasto vsaj deset minut na supergah, da se vpije. Nato superge obriši z nežno, staro brisačo.

Da strnemo vse metode – glavni nasvet pri vseh čevljih in čiščenju le-teh je konsistenca. Redno spremljaj, ali se na njih pojavlja kakšen nov madež in jih redno čisti. Impregnacijski sprej je v tem primeru prav tako zelo zaželen, saj naredi nujno potrebno plast, kar pomeni, da madeži ne bodo tako hitro prišli do blaga na supergah. Vedno imej oči na pecljih, ko gre za tvoje najljubše superge in tako boš vedno imela pod nadzorom, da so čiste in brez napak.

Preizkusi tudi sama in nam povej, ali so se zgornje metode obnesle! 🙂

Zdaj pa hitro po nakupih – bele superge boš zdaj lahko z našimi triki za čiščenje
imela še dooolgo časa! Danes že čakajo nate na moon.si!
>NAKUPUJ TUKAJ<

Lep dan ti želim,

Julija iz Moon.si.

BREZPLAČNO DARILO!

Prijavi se na newsletter in pridobi kodo, ki ti prinese BREZPLAČNO darilce ob naslednjem nakupu!
SLEDI NAM ŽE VEČ KOT 
50,000 UPORABNIC
POGOSTA VPRAŠANJA
POGOJI POSLOVANJA
Potrebuješ pomoč?
cartmagnifiercrossmenuchevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram