Tvoja Košarica
Item added Item updated Item removed No more products on stock You entered wrong value.

V košarici ni izdelkov.

Košarica

4. maja, 2022

Spomladansko čiščenje garderobe: 4 koraki

Prihajajo prvi sončni žarki in čas je za spomladansko čiščenje. Priznajva si – pozimi ni volje ali energije za konkretno čiščenje doma in okolice. Pomlad je odlična priložnost, da pripravimo vse našteto na novo sezono … Skupaj z oblačili in obutvijo! Čas je, da se znebiš nesnage iz garderobe. Zdaj že gotovo komaj čakaš, da boš lahko pospravila škornje in zimske jakne. Ne le, da smo gotovo pozabile na zajeten kupček poletnih oblačil in obutve, pomembno je tudi, da prečistimo garderobo in za vselej pospravimo, kar nam ne ustreza. Le tako bo dovolj prostora za nove, trendovske kose!

Pospravljanje

Ne pozabi, stvari se lahko lotiš postopoma in predal za predalom. Pomembno je le, da si temeljita. ?? Torej! Čiščenje garderobe ne bo mogoče brez predhodnega pospravljanja: notranjost omar in predalov sprazni, temeljito sčisti in posesaj. Uporabi mlačno milnico in krpo iz mikrovlaken

Na ta načn poskrbiš, da bo čim manj prahu in umazanije! Za svež vonj lahko uporabiš dišavne vrečke sivke, evkaliptusa ali aloe vere.

Zavrzi, kar ti ne ustreza

Imaš 3 superge, ki jih ne potrebuješ, nekaj parov petk za posebno priložnost, ki je nikoli ni, prav tako pa en kup oblačil, ki jih sploh nisi videla v zadnjem letu? Dandanes imamo čisto preveč stvari in tako je tudi z oblačili. Čas je, da premisliš, koliko oblačil in obutve, ki domujejo v tvoji omari, sploh potrebuješ. Iz omare vzami vsak kos oblačila in obutve posebej in se vprašaj:

  • Ali mi to še pristaja?
  • Kdaj sem to nazadnje oblekla (če nisi v zadnjih 2 letih, ne potrebuješ več)
  • Ali bi to kupila, če bi videla v trgovini?

Ko odgovoriš na zgornja vprašanja, imaš dva kupa oblačil. Eden je namenjen oblačilom, ki jih boš obdržala, eden pa oblačilom, ki ji boš morala zapustiti. Čiščenje oblačil, ki ti ne ustrezajo, je ključno.

Kaj lahko storiš?

  • Izmenjaj. S prijateljicami lahko prirediš zabavo, kjer si izmenjate oblačila. Pokliči prijateljice in jim reči, naj vsaka prinese pet kosov oblačil, ki jih ne potrebujejo. Izmenjajte oblačila in vsem bo zabavno, še bolj kot šoping!
  • Doniraj. Obstaja nešteto organizacij, kot je Humana, Center ponovne uporabe, Karitas, ali pa katerikoli second-hand shop v tvojem mestu.
  • Uporabi oblačilo kot kupon za popust. Trgovine, kot so H&M, omogočijo, da v vrečki prineseš rabljena oblačila, za katere v zameno dobiš kupon pri naslednjem nakupu.
  • Prodaj. Če imaš voljo in energijo, poslikaj vsa dobro ohranjena oblačila in jih objavi na Facebook marketplace, Bolho, ali pa Moj butik

Z zgornjimi nasveti se boš lahko osvobodila slabe vesti, ki te preganja vsakič, ko odpreš omaro ter vidiš vsa ta neuporabljena oblačila ali obutev.

Zlaganje

Juhuu, čiščenja je konec! Ko je omara spraznjena in očiščena (umazanije, prahu in nerabljenih oblačil), lahko nadaljujemo z zlaganjem oblačil. Če ne veš, kako se lotiti zlaganja oblačil, ti lahko na pomoč priskoči feng šuj. Kitajci verjamejo, da ima vsaka stvar na svetu svojo energijo, vključujoč oblačila, ter da je to energijo potrebno vzdrževati. Feng šuj priporoča, da oblačila zložiš po barvni lestvici, pri tem pa tudi upoštevaš načelo:

  • Da imaš uradna in službena oblačila na levi strani omare,
  • Da imaš na sredini zložena vsakdanja oblačila,
  • Da imaš na desni strani intimne kose in oblačila za posebne priložnosti

Na tak način omara ohranja ravnovesje in harmonijo.

Tako, pripravila si si prostor za nova oblačila in obutev, ki ti bodo ustrezala in jih boš nosila s samozavestjo in veseljem! Zdaj, ko si se znebila nepotrebne obutve in komaj čakaš šoping … Če potrebuješ nove superge ali pa želiš preveriti znižane kose obutve, skoči na moon.si. Preveriš lahko sekcijo OUTLETA, kjer te čakajo nori popusti do -50%, seveda pa te bo na zadnjo plat zagotovo vrgla nova kolekcija superg, ki so aktualne tako rekoč skozi celo leto!

Gremo v šoping!

BREZPLAČNO DARILO!

Prijavi se na newsletter in pridobi kodo, ki ti prinese BREZPLAČNO darilce ob naslednjem nakupu!
SLEDI NAM ŽE VEČ KOT 
50,000 UPORABNIC
POGOSTA VPRAŠANJA
POGOJI POSLOVANJA
Potrebuješ pomoč?
cartmagnifiercrossmenuchevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram